Ce este fax2mail


Fax2Mail este brand-ul NetConnect si reprezinta primul serviciu electronic integrat de fax oferit utilizatorilor din Romania. Compania NetConnect a creat Fax2Mail in anul 2005, facand astfel primul pas pe piata din Romania in dezvoltarea unor servicii electronice integrate de fax, oferind aceste facilitati tuturor persoanelor interesate sa obtina un numar de fax personal, acestea avand posibilitatea de a-si gestiona fax-urile trimise si primite online.

Documentele in format hartie sunt frecvent folosite atat pentru scopuri personale cat si pentru afaceri: formulare ce trebuiesc completate (asigurari, credite, declaratii fiscale etc), documente legale ce trebuiesc semnate (contracte, adrese, notificari), comunicari catre diversi parteneri (furnizori, clienti, media etc). Astfel faxul este cea mai folosita cale de transmitere a acestor documente: este un standard acceptat la nivel global, este mai rapid si mai economic decat posta, este acceptat din punct de vedere legal. Faxul este un "must have" pentru orice business.

Fax2Mail pune la dispozitia utilizatorilor servicii de trimitere si primire faxuri catre, sau, de la aparate fax sau alti utilizatori de Fax2Mail prin intermediul a doua optiuni: Fax2Mail Gratis – produsul oferit gratuit utilizatorilor ce doresc sa primeasca un numar nelimitat de faxuri si Fax2Mail Plus – abonament cu un numar de pagini incluse ce ofera posibilitatea utilizatorilor sa trimita si sa primeasca faxuri.

Fax2Mail Gratis iti ofera posibilitatea de a utiliza serviciile de primire fax catre adresa de e-mail, fara cresterea cheltuielilor legate de aparate fax, consumabile, service, linie telefonica dedicata etc. Pentru a beneficia de aceste servicii ai nevoie de: o conexiune internet, o adresa de e-mail valida, un soft pentru vizualizarea imaginilor cu extensia .tif (ex IrfanView sau Imaging inclus in Windows) si de activarea serviciului.

Pentru a utiliza Fax2Mail trebuie sa iti creezi si sa iti activezi un cont pe www.fax2mail.ro si sa alegi optiunile care se potrivesc cel mai bine afacerii tale. Dupa confirmarea inregistrarii si plata taxei de abonament (pentru optiunea Fax2Mail Plus), numarul de fax este imediat functional. Poti acum, in functie de optiunile facute, sa trimiti si primesti fax-uri pe noul numar de fax de la Fax2Mail si sa le gestionezi direct din contul tau creat pe www.fax2mail.ro. Notificarile privind orice modificare facuta in contul tau, sau fax-uri trimise/primate, sau eventualele erori aparute, vor ajunge si pe adresa ta personala de e-mail.

Pentru a trimite un fax prin Fax2Mail:


1. La campul β€œTO” (acela in care in mod normal ai scrie adresa de mail al persoanei catre care vrei sa trimiti) se trece numaruldefax@mail2fax.ro. Numarul de fax trebuie sa fie trecut cu prefixul judetului (ex: 0212223333@mail2fax.ro pentru Bucuresti si 0256222333@mail2fax.ro pentru Timisoara). Pentru a trimite faxuri catre numere internationale, trebuie introdus '00' si prefixul tarii catre care se trimite (ex: 0043148651630@mail2fax.ro pentru Austria).

2. Ataseaza la e-mailul personal documentul pe care doresti sa-l trimiti pe fax. Tipurile de documente pot fi: WORD(.DOC), EXCEL(.XLS), POWERPOINT(.ppt), PDF, JPEG, GIF, TIFF. Nu se pot trimite prin fax documente in format HTML. Fax-urile primite vor ajunge in contul creat pe www.fax2mail.ro dar si in e-mailul personal. Pentru produsul Fax2Mail faxurile primite vor ajunge in adresa personala de e-mail cu holograma Fax2Mail, utilizatorii avand la dispozitie o optiune suplimentara de abonament, care odata activata, face ca faxul sa fie trimis/primit fara aceasta holograma. In contul creat pe Fax2Mail vei gasi informatii despre: faxurile trimise si primite, numarul de pagini ramase in cont, informatii legate de facturare, optiunile disponibile pentru produsul ales dar si cum poti sa recomanzi serviciul unui prieten.